Hogyan neveljünk a gyerkőcből, önbizalommal teli, magabiztos felnőttet?

Ahhoz, hogy ezzel a nagyon fontos és lényeges kérdéssel foglalkozni tudjunk, az első feltétel az, hogy magunk is azok legyünk: vagyis

magabiztos, önbizalommal teli felnőttek!

A határozott önbizalom és magabiztosság eléréséhez, ill. szinten tartásához, nagyon fontosnak tartom az alábbi 8 szabály tudatosítását és betartását, amit csak úgy nevezek, hogy a Gyerkőcökkel Suttogó 8 alapszabálya. Ezek a pontok, – azon kívül, hogy szorosan összefüggenek és egymásra épülnek – önállóan, önmagukban is nagy jelentőséggel bírnak. 


1. Az első szabály:    Nincs önsajnálat, nincs hiszti! 

Soha nem panaszkodok, nem siránkozok, hogy milyen rossz Nekem, hogy milyen igazságtalan velem a sors! 

Egy magabiztos ember tisztában van azzal, hogy nem csak jó dolgok történnek, hogy Én is hibázhatok, és akkor viselnem kell a következményeket. És bizony olyan is van, hogy az élet nem fair. Vagyis a megpróbáltatások azért vannak, hogy rájöjjek, milyen erős is vagyok valójában! Ezért soha nem sajnálom Magam (bármennyire is jó érzés pillanatnyilag az önsajnálat), és soha nem hisztizek, mert az nem megoldás semmire! 

Vagyis: Nincs önsajnálat, nincs hiszti!


2. A második szabály:  Az önbizalommal teli, magabiztos ember szereti a változásokat!

A pozitív dolgoknak örülök, élvezem minden pillanatát, viszont azt is tudom, hogy a negatív változások, történések késztetnek új utak keresésére, hogy még jobb emberré  válhassak.


3.  A harmadik szabály:    Soha nem befolyásolhat mások véleménye!

Én, mint önbizalommal rendelkező ember, nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy mások miatt rosszul érezzem Magam! Tudom, hogy cselekedeteim és érzéseim felett, csak és kizárólag Nekem van hatalmam! Abban rejlik az erőm, ahogy a környezetemre, a többi ember irántam kifejezett véleményére reagálni tudok.


4. A negyedik szabály:     A változás jó! 

Szeretem a változást! Ettől vagyok erős Ember. Viszolygok tőle, sőt őrületbe kerget az egy helyben topogás. A múlton való merengést csak arra használom, hogy építkezzek belőle. 

De!

Az energiáim többségét arra használom, hogy a jelenre és a jövőre koncentráljak!


5.  Az ötödik szabály:    Tanulni a hibákból!

Minden kudarc egyben esély is a fejlődésre! Nem félek a hibázástól, hiszen ha tanulok a hibáimból, akkor az közelebb visz a célhoz. Soha nem adom fel!


6.  A hatodik szabály:    Örülök mások sikerének!

Erős jellemre vall, ha örömet érzek a másik sikere láttán! Nem irigykedek, nem sértődök meg, ha másnak sikere van, hanem megfigyelem és próbálok tanulni a példájából.


7.  A hetedik szabály:   Nem félek Önmagamtól!

Mint magabiztos ember nem félek egyedül lenni! Sőt, megbecsülöm az egyedüllétet, hiszen akkor van igazán időm gondolkozni, tervezni, alkotni! 

Ám örömteli számomra az is, ha társaságban vagyok, és ki tudok kapcsolódni.


8.  A nyolcadik szabály:    A BOLDOGSÁG!

Tisztában vagyok azzal, hogy a boldogságom nem másoktól függ, hogy a pillanatnyi hangulatomért önmagam vagyok a felelős! Hiszen a gondolat felülírja, irányítja az érzelmet, és hogy mire gondolok éppen, azt csak és kizárólag Én döntöm el!

Ez nem azt jelenti, hogy soha nincs, vagy nem lehet rossz kedvem, hanem azt, hogy ezen,nagyon rövid időn belül, Önmagam tudok változtatni!


Szóval drága Édesanyák, Édesapák!

Mielőtt azt szeretnétek, hogy gyerkőceitek önbizalommal teli, boldog felnőttek legyenek, előbb nézzetek magatokba, hogy milyenek vagytok és mit is tudtok továbbadni! Mert ha Te nem tudod, hogy mi az a magabiztos önbizalom, ill. hogyan alakul ki, akkor hogyan akarod továbbadni? Ebben segít ez a 8 pontos szabályzat, használd fel!

Önmagunk megváltoztatása a legegyszerűbb, ám egyben a legnehezebb feladat!

Szép és nemes kihívás, de megcsinálható!

Hajrá, én veletek vagyok!

Mert tudjátok, a Gyerkőcökkel Suttogó hitvallása:

Boldog gyermek, csak boldog szülő mellett lehet!